Biografi

Når Alva Holm spiller, forbløffes man over den modenhed og autoritet der stråler ud af den unge violinist. Hendes klang er varm og udtryksfuld og hendes stærke musikalske personlighed holder opmærksomheden fanget fra det øjeblik hun sætter buen til strengen.

Disse kvaliteter har da også tidligt vakt interessen fra orkestre, festivaler og musikkritikere i og udenfor Norden. Alva debuterede som 16-årig med Göteborg Symfoniorkester i Carl Nielsens krævende violinkoncert og vandt ved denne lejlighed førsteprisen i Sveriges prestigefyldte musikkonkurrence Polstjärnepriset. Dette medførte et stort antal opgaver i både ind- og udland, både som solist med orkestre og som kammermusiker.

Året efter vandt Alva som kun 17-årig førsteprisen i Den Danske Strygerkonkurrence, hvor hun også modtog Aarhus Symfoniorkesters Pris hvilket har ledt til hendes formelle debut med orkestret i 2020 med Mendelssohns Violinkoncert og Marc Soustrot som dirigent.

Alva er født i 2000 og for hende har det at spille violin altid været en ’second nature’. Med en ældre bror, Elias Holm, der er pianist, var violinen et naturligt valg da Alva startede som 4-årig, og de to dyrker fortsat deres duosamarbejde.

Alva startede sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hos den ukrainske violinist, Alexandre Zapolski. Han plantede hendes musikalske rødder dybt i den russiske violintradition, med dens fokus på tonekvalitet og farver, kombineret med en stærk udtryksfuldhed og altid med fokus på formidlingen af musikkens dybere mening. Senere studerede hun hos prof Peter Herresthal og Asbjørn Nørgaard, og går nu på Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin hos professor Stephan Picard.
I årenes løb har hun deltaget i master-classes med nogle af de største kapaciteter på området såsom Henning Kraggerud, Nicola Benedetti, Nikolaj Znaider, Pinchas Zukerman og Vilde Frang.

Alva er modtager af Léonie Sonnings Talentstipendium samt Carl Nielsens Talentpris 2020 og er fra efteråret 2020 optaget som Young Artist hos Nordic Artists Management.

Alva Holm spiller på sin egen Peter Greiner-violin anno 2020.

“Trods sine kun 20 år stråler hun allerede. I førstesatsen ramte hun smukt de forskellige udtrykskarakterer i temaerne, udtryks- og temperamentsfuld med en flot udført solokadence, teknisk som musikalsk. ”Hun rørte mig”, som en kollega formulerede det efter koncerten.” 

Ole Straarup, Århus Stiftstidende